ecja e shpejtë mund të ndihmojë gratë e moshuara të jetojnë më gjatë

ecja e shpejtë mund të ndihmojë gratë e moshuara të jetojnë më gjatë

Mitesh Patel dhe Kevin Volpp shkruajnë në një artikull editorial që shoqëron studimin se "zgjeron kuptimin tonë aktual se si t’i bëjmë studentët drejt zgjedhjeve më të shëndetshme të ushqimit".

Pjesa e opinionit u jep një kontekst gjetjeve të reja, duke thënë se studimi tregon "individët sillen në mënyrë racionale në konsumimin e ushqimit me shije më të mirë me ritme më të larta." Ndërsa ka debat, ata shtojnë, "nuk ka dyshim se shija e një ushqimi është një kontribut i rëndësishëm në një proces të mendimit racional nëse do ta hajë apo jo."

Ndërtimi i zakoneve të shëndetshme të ngrënies, shkruani Drs. Patel dhe Volpp, "mbështetet shumë në ndërtimin e sytheve efektive të feedback -ut" – që ishte qëllimi i përmirësimeve të palatabilitetit të sjella nga kuzhinierët.

Unazat efektive të feedback -ut "kanë më shumë të ngjarë kur ushqimi nxjerr emocione pozitive."

Qasja e dytë, për të ndryshuar "arkitekturën e zgjedhjes" gjithashtu pati një efekt në studim, dhe redaksia shpjegon se kjo ka të bëjë me "ekonominë e sjelljes".

“Opsionet e paracaktuar ndryshojnë rrugën e rezistencës më të vogël dhe ndikojnë shumë në vendimet. Në një linjë ushqimore të vetë-shërbimit, parazgjedhjet mund të përdoren duke ndryshuar vendndodhjen e një opsioni ose madhësinë e pjesës së tij. "

Një nga shembujt e kësaj ilustrohet: “Përzgjedhja e rritur e perimeve në studim mund të jetë rezultat i vendosjes së tyre në pjesën e përparme të vijës, një kohë kur pllakat e individëve janë bosh. Kontrastoni këtë në opsionet e frutave të vendosura afër arkës, një kohë kur pllakat mund të jenë të plota. " Në të kundërt, në të kundërt, mund të bashkëveprojë më shumë me blerjen e impulsit – "sende të tilla priren të jenë ato që rezultojnë në kënaqësi të menjëhershme (p.sh., karamele) sesa përfitime të vonuara shëndetësore."

Redaksia gjithashtu komenton mbi ndikimin e marketingut dhe informacionit të dhënë për studentët, dhe ofron përfundimin e përgjithshëm se trajtimi i "shqetësimit kombëtar të mbipeshes së fëmijëve" ka shumë të ngjarë të jetë i suksesshëm nëse strategjitë dhe ndërhyrjet pasqyrojnë individët " Preferencat racionale – thjesht, për shembull, duke "bërë më mirë shijen e ushqimit".

 • Shëndeti publik
 • Ushqyerja/dieta
 • Obeziteti/humbja e peshës/fitnesi
 • Pediatria/Shëndeti i Fëmijëve

Ecja e shpejtë mund të ndihmojë gratë e moshuara të jetojnë më gjatë

Gratë e moshuara që merren me aktivitet fizik të moderuar deri të fuqishëm – të tilla si shpesh duke marrë shëtitje të shpejta – mund të shtojnë vite në jetën e tyre kur krahasohen me gratë që nuk janë shumë aktive. deri në 4 vjet. >

Në Shtetet e Bashkuara, udhëzimet aktuale federale për përmirësimin e shëndetit përmes aktivitetit fizik rekomandojnë që në javë, të rriturit duhet të ndërmarrin 150 minuta "aktivitet fizik aerobik me intensitet të moderuar", 75 minuta "aktiviteti fizik aerobik me intensitet të fuqishëm, "Ose një" ekuivalent Kombinimi ”i të dyve. , ata këshillojnë që aktiviteti i rekomanduar aerobik të shoqërohet me ushtrime për forcimin e muskujve, siç është me peshat ose bandat e rezistencës, të paktën dy herë në javë. p> Studimi zbuloi se ekzistonte një marrëdhënie e fortë midis sasisë së ushtrimit të regjistruar në gjurmuesit e aktiviteteve të grave dhe një rrezik më të ulët të vdekjes nga të gjitha shkaqet gjatë periudhës vijuese. Provat e një marrëdhënie të tillë nuk janë të reja, madhësia e zvogëlimit të rrezikut që ata gjetën është shumë më e madhe se ajo e raportuar në pasurinë e hulumtimeve më të vjetra që çuan në botimin e udhëzimeve.

Ata zbuluan se më së shumti Aktiv 25 përqind e grave kishin një rrezik 60-70 përqind më të ulët të vdekjes gjatë periudhës vijuese sesa 25 përqind më pak aktive. në një rezultat klinik-i cili, në këtë rast, ishte vdekja nga të gjitha shkaqet. pajisje uniaxial. " Analizat bazuar në këto kanë vlerësuar një ulje shumë më të vogël të rrezikut prej 20-30 përqind. se “Ne kemi shumë studime që tregojnë këtë. Sidoqoftë, studimet e mëparshme janë mbështetur kryesisht në aktivitetin fizik të vetë-raportuar, dhe vetë-raportet kanë tendencë të jenë të pasakta. " Studimi i ri është më i mirë në njohjen e aktivitetit fizik dhe mund ta matë atë më saktë. Për shembull, ata mund të dallojnë nivele të ulëta të aktivitetit fizik – të tilla si ecja e ngadaltë – nga sjellja thjesht e ulur ose e ulur, për të cilën shkencëtarët janë interesuar më kohët e fundit.

Ekipi vëren se gjetja e një 60– Reduktimi 70 përqind i rrezikut e vendos efektin e aktivitetit fizik në një të njëjtën kohë me atë të mos pirjes së duhanit; Jo-duhanpirësit kanë një rrezik prej 50 përqind më të ulët të vdekjes së hershme në krahasim me ata që pinë duhan.

Analiza përfshinte vetëm gra që kishin veshur përshpejtuesit triaxial që u ishin dërguar atyre për një minimum prej 10 orësh në ditë në të paktën 4 ditë nga 7 të caktuar për ta. Numri i përgjithshëm i pjesëmarrësve të përfshirë ishte 16.741, dhe mosha mesatare e tyre ishte 72 vjet. Vdekjet u konfirmuan duke përdorur certifikatat e vdekjes, të dhënat mjekësore dhe Indeksin Kombëtar të Vdekjes. të vdekjes tek gratë më aktive, studiuesit nuk gjetën asnjë lidhje midis rrezikut të zvogëluar të vdekjes dhe aktivitetit fizik me intensitet të dritës-siç është ecja e ngadaltë ose blerja e dritareve në qendra tregtare-ose sjellja e ulur.

Sidoqoftë, ata tregojnë se kjo nuk do të thotë që aktiviteti fizik me intensitet të dritës nuk ka asnjë vlerë; Mund të përfitojë nga fushat e tjera të shëndetit që ata nuk i matën në këtë studim. Dr. Lee thotë, "Të rinjtë në vitet 20 dhe ’30 në përgjithësi mund të marrin pjesë në aktivitete me intensitet të fuqishëm, të tilla si vrapimi ose luajtja e basketbalit."

Sidoqoftë, njerëzit e moshuar mund ta kenë të vështirë, nëse jo të pamundur, për të ushtruar në një nivel të fuqishëm- apo edhe me një nivel me intensitet të moderuar. Pra, ekipi donte të shihte nëse kishte ndonjë përfitim nga aktivitetet fizike me intensitet të dritës, në të cilat njerëzit e moshuar kanë më shumë të ngjarë të përfshihen. Shëndeti, dhe që gjetjet e tyre mund të mos zbatohen për grupet e tjera në popullatën e përgjithshme. Ata gjithashtu dëshirojnë të vlerësojnë efektet e sasisë dhe llojeve të ushtrimeve në shëndetin. që theksojnë aktivitetin fizik me intensitet të moderuar. Ai gjithashtu shton provat ekzistuese që mund të informojnë udhëzimet e ardhshme të aktivitetit fizik me kalimin e kohës. "

Dr. I-Min Lee

 • Kardiovaskulare/Kardiologji
 • Të moshuarit/plakja
 • Mjekësia sportive/Fitnes
 • Shëndeti/Gjinekologjia e Grave

Komponenti i brokolit mund të ndihmojë në parandalimin ose trajtimin e kancerit të gjirit

Një përbërje që rrjedh nga brokoli mund të ndihmojë në parandalimin ose trajtimin e kancerit të gjirit duke synuar qelizat burimore të kancerit – numri i vogël i qelizave që nxisin rritjen e një tumori – sipas Një studim i ri nga studiuesit në Qendrën Gjithëpërfshirëse të Kancerit të Universitetit të Miçiganit.

Studimi testoi sulforafan, një përbërës i lakër brokoli dhe brokoli, në të dy minjtë dhe kulturat qelizore. Studiuesit zbuluan se sulforafani në shënjestër dhe vranë qelizat burimore të kancerit dhe parandaluan rritjen e tumoreve të reja.

"Sulforafani është studiuar më parë për efektet e tij në kancer, por ky studim tregon se përfitimi i tij është në frenimin e qelizave burimore të kancerit të gjirit. Ky pasqyrë e re sugjeron potencialin e ekstraktit të sulforafanit ose brokolit për të parandaluar ose trajtuar kancerin duke synuar qelizat burimore kritike të kancerit, "thotë autori i studimit Duxin Sun, Ph.D., Profesor i Asociuar i Shkencave Farmaceutike në Kolegjin U-M të Farmacisë dhe një studiues me Qendrën Gjithëpërfshirëse të Kancerit U-M.

Rezultatet e studimit paraqiten në numrin e 1 majit të hulumtimit klinik të kancerit. Studiuesit besojnë se eleminimi i qelizave burimore të kancerit është thelbësore për kontrollin e kancerit.

Në studimin aktual, studiuesit morën minj me kancer të gjirit adamour mashtrim dhe injektuan përqendrime të ndryshme të sulforafanit nga ekstrakti i brokolit. Studiuesit më pas përdorën disa metoda të përcaktuara për të vlerësuar numrin e qelizave burimore të kancerit në tumore. Këto masa treguan një ulje të dukshme të popullatës së qelizave burimore të kancerit pas trajtimit me sulforafan, me pak efekt në qelizat normale. Më tej, qelizat e kancerit nga minjtë e trajtuar me sulforafan nuk ishin në gjendje të gjeneronin tumore të reja. Studiuesit më pas testuan sulforafan në kulturat e qelizave të kancerit të gjirit njerëzor në laborator, duke gjetur ulje të ngjashme në qelizat burimore të kancerit.

"Ky hulumtim sugjeron një trajtim të ri të mundshëm që mund të kombinohet me komponime të tjera për të synuar qelizat burimore të kancerit të gjirit. Zhvillimi i trajtimeve që synojnë në mënyrë efektive popullsinë e qelizave burimore të kancerit është thelbësore për përmirësimin e rezultateve, "thotë autori i studimit Max S. Wicha, M.D., Profesor i Dalluar i Onkologjisë dhe Drejtor i Qendrës Gjithëpërfshirëse të Kancerit U-M.

Përqendrimet e sulforafanit të përdorur në studim ishin më të larta se sa mund të arrihen duke ngrënë brokoli ose lakër brokoli. Hulumtimet paraprake sugjerojnë se përqendrimet e nevojshme për të ndikuar në kancer mund të përthithen nga trupi nga ekstrakti i brokolit, por efektet anësore nuk dihen. Ndërsa ekstrakti është në dispozicion në formë kapsulë si një shtesë, përqendrimet janë të parregulluara dhe do të ndryshojnë.

Kjo punë nuk është testuar te pacientët, dhe pacientët nuk inkurajohen të shtojnë shtesa sulforafan në dietën e tyre në këtë kohë.

Studiuesit aktualisht po zhvillojnë një metodë për të nxjerrë dhe ruajtur sulforafan dhe do të zhvillojnë një provë klinike për të provuar sulforafanin si një parandalim dhe trajtim për kancerin e gjirit. Asnjë provë klinike nuk është aktualisht në dispozicion.

Statistikat e kancerit të gjirit: 194,280 Amerikanët do të diagnostikohen me kancer të gjirit këtë vit dhe 40,610 do të vdesin nga sëmundja, sipas Shoqatës Amerikane të Kancerit

shafran i Indisë, brokoli, çaji jeshil dhe shegë Ndihmoni në parandalimin dhe ndalimin e kancerit të prostatës, kanceri më i përhapur në meshkujt e rritur në SH.B.A. dhe në Mbretërinë e Bashkuar, thotë një grup shkencëtarësh britanikë. -Fang Lee, Bryan Newman, Yanke Yu, Shawn G. Clouthier dhe Steven J. Schwartz

Financimi: Institutet Kombëtare të Shëndetit, Instituti Kombëtar i Kancerit

Referenca: Kërkimi Klinik i Kancerit, VOL . 16, Nr 9; 1 maj 2010

SourceUniversity of Michigan System Health System

 • Kanceri i gjirit
 • Hulumtimi i qelizave burimore
 • Kanceri/Onkologjia
 • Ushqyerja/Dieta

Brokoli mund të jetë ‘rrezet e diellit kundër kancerit të lëkurës’

Ka studime të shumta që sugjerojnë ngrënien e perimeve mund të ofrojnë përfitime të caktuara shëndetësore. Tani studiuesit thonë se brokoli mund të ndihmojë në luftimin e kancerit të lëkurës, jo duke e ngrënë atë, por duke e aplikuar atë direkt në lëkurë. , është bashkuar me studiues nga Universiteti John Hopkins për të përcaktuar sesi sulforafani – një kompleks që gjendet në brokoli – mund të ndihmojë në parandalimin e sëmundjes së lëkurës.

Sipas Shoqatës Amerikane të Kancerit, kanceri i lëkurës është më i zakonshmi nga i gjithë kanceri në SH.B.A. Më shumë se 3.5 milion raste të sëmundjes diagnostikohen në vend çdo vit.

Ekspozimi i tepërt ndaj dritës së diellit thuhet se është një nga shkaqet kryesore të kancerit të lëkurës, veçanërisht melanomat malinje-forma më agresive e kancerit të lëkurës.

Dr. Dickinson thotë se megjithëse ka vetëdije të ngritur për nevojën për ekspozimin e zvogëluar të diellit dhe përdorimin e kremrave të diellit, ka ende shumë raste të kancerit të lëkurës çdo vit.

" Ne jemi duke kërkuar për metoda më të mira për të parandaluar kancerin e lëkurës në formate që janë të përballueshme dhe të menaxhueshme për përdorim publik. Sulforafani mund të jetë një kandidat i shkëlqyeshëm për përdorim në parandalimin e kancerit të lëkurës të shkaktuar nga ekspozimi ndaj rrezeve ultravjollcë. ”

Dr. Dickinson filloi të hulumtojë vetitë kimopreventive të brokolit në 2005. Që atëherë, hulumtimi i saj ka treguar se Sulforafani është shumë i efektshëm në frenimin e rrugëve që shkaktojnë kancer-siç është proteina AP-1-dhe në nxitjen e gjeneve kimoprotektive-siç është gjeni NRF2.

Në studimin e tyre të ardhshëm pilot me Universitetin John Hopkins, ekipi i hulumtimit po kërkon të testojë një "zgjidhje aktuale të mbinave të brokolit" në lëkurën e një grupi pacientësh, në mënyrë që të përcaktojë nëse zgjidhja është efektive kur Lëkura është e ekspozuar ndaj dritës artificiale.

Zgjidhja është treguar të jetë e sigurt për administrimin aktual dhe oral në studimet e mëparshme, thotë Dr. Dickinson.

Ajo shton se nëse kompleksi vërtetohet të jetë i suksesshëm, mund të përdoret sulforafani për aplikime të tjera.

"Sulforafani është lloji i kompleksit që ka kaq shumë aplikime teorike të jashtëzakonshme nëse dozimi matet siç duhet," thotë ajo.

"Ne tashmë e dimë se është shumë efektive në bllokimin e djegies së diellit, dhe ne kemi parë raste kur mund të shkaktojë enzima mbrojtëse në lëkurë."

Ekipi po e kryen këtë studim me shpresën se pacientët me sisteme imune më të dobët mund të jenë në gjendje të zbatojnë zgjidhjen e sulforafanit në lëkurën e tyre për të zvogëluar rrezikun e tyre nga kanceri i lëkurës.

Lajmet Mjekësore Sot raportuar kohët e fundit për një studim nga Universiteti i Anglisë Lindore në Mbretërinë e Bashkuar që sugjeroi të hani brokoli mund të ndihmojë në parandalimin e osteoartritit.

Një studim nga Universiteti i Miçiganit në 2010 sugjeroi që përbërja sulforafane gjithashtu mund të jetë efektive për parandalimin dhe trajtimin e kancerit të gjirit.

 • Kanceri/Onkologjia
 • Melanoma/Kanceri i lëkurës
 • Ushqimi/Dieta

Kthyer mbrapa: Koha e trajtimit dhe rikuperimit

Nëse dikush ka një shpinë të thyer, do të thotë që një ose më shumë nga kockat që përbëjnë shtyllën kurrizore janë thyer. Mjekët gjithashtu mund t’i referohen një kthimi të thyer si një frakturë kurrizore. , trajtimet dhe koha e rikuperimit për një kthim të thyer varet nga shkaku, vendndodhja dhe ashpërsia e frakturës.